Το ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ CLUB
σας προσκαλεί σε
5ήμερη Πασχαλινή Εκδρομή

Αμφιλοχία - Γιάννενα - Λίμνη Παμβώτιδα - Άγιοι Σαράντα - Αργυρόκαστρο - Κόνιτσα

M. Παρασκευή 14/4 - Τρίτη 18/4

Λίμνη Παμβώτιδα - Eπικοινωνία club

Πρόγραμμα εκδρομής

Αναχώρηση: Παρασκευή 14/4

1η μέρα

Μ. Παρασκευή 14/04

Αναχώρηση από Αθήνα (8:30). Μέσω της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου και με την απαραίτητη στάση για καφέ, φτάνουμε στην Αμφιλοχία, που βρίσκεται στον μυχό του Αμβρακικού κόλπου και είναι χτισμένη πάνω σε δύο λόφους (νότιο μέρος), που συγκλίνουν μεταξύ τους σχηματίζοντας ορθή γωνία. Μέχρι το 1907 ήταν γνωστή σαν «Καρβασαράς», απ’ το Τούρκικο Καραβάν-Σεράι (σταθμός Καραβανιών). Κατά την Τουρκοκρατία, διανυκτέρευαν εκεί όλοι όσοι ταξίδευαν από - προς την Ήπειρο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα, φωτογραφίες και προαιρετικά μεσημεριανό γεύμα.
Αμέσως μετά την Αµφιλοχία και την Άρτα, άφιξη στα Γιάννενα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Λίγη ξεκούραση & αναχώρηση για Μητροπολιτικό ναό Αγίου Αθανασίου, για την ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου και τέλος για το «αντάμωμα» των επιτάφιων, ένα έθιμο που οι απαρχές του χάνονται στα βάθη των αιώνων: Όλοι οι επιτάφιοι των ενοριών συγκεντρώνονται στην Κεντρική Πλατεία, ενώ τελευταίος καταφθάνει ο επιτάφιος της Μητρόπολης Ιωαννίνων. Ο κόσμος ακολουθεί με αναμμένα πένθιμα κεριά, σε μια τεράστια πομπή, όπου ακούγονται μόνο τα πένθιμα εμβατήρια της στρατιωτικής μπάντας.

2η μέρα

Μ. Σάββατο 15/04

Πρωινό και αναχώρηση για έναν ασυνήθιστο κόσμο, διαφορετικό, γεμάτο χρώματα, εικόνες, μυστήριο! Άφιξη στο σπήλαιο Περάματος, ένα απ' τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων. Αμέσως μετά, στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης. Το όνομα της Μονής προέρχεται από τις μολύβδινες πλάκες, που παλιά σκέπαζαν καθολικό της. Το μοναστήρι, κατά την παράδοση, ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κων/νο Πωγωνάτο. Τον Ιούλιο 1943, η μονή βομβαρδίστηκε από Ναζί, κάηκαν τα κελιά, η τραπεζαρία και λεηλατήθηκε το καθολικό της.
Το σημερινό μοναστήρι της Μολυβδοσκέπαστης διατηρεί τη φρουριακή του όψη, έχει ανακαινισμένα κελιά, δύο καμπαναριά και ωραίο κήπο. Το καθολικό της είναι βυζαντινού ρυθμού, με ψηλό τρούλο & καλοδιατηρημένες αγιογραφίες (13-18ου αιώνα), ενώ στη δυτική πλευρά του νάρθηκα υπάρχουν τοιχογραφίες, που απεικονίζουν τον Κωνσταντίνο Πωγωνάτο & τον Ανδρόνικο Παλαιολόγο.
Επόμενη στάση, το πασίγνωστο Γεφύρι της Κόνιτσας (σύμβολο της πόλης), κτισμένο πάνω στον Αώο, από τον Πυρσογιαννίτη Ζιώγα Φρόντζο. Στη μέση ακριβώς του γεφυριού υπάρχει ένα καμπανάκι, που προειδοποιούσε τους περαστικούς για τη δύναμη και την ένταση του αέρα..! Περίπατος στην Κόνιτσα.
Η γοητευτική κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων, είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στην πλαγιά του βουνού Τραπεζίτσα &έχει θέα την πεδιάδα της Κόνιτσας, όπου συναντώνται τρεις ποταμοί: Βοϊδομάτης, Αώος & Σαραντάπορος.
Στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας, ξεχωρίζει ο ναός του Αγίου Νικολάου, με τις ρίζες του να φτάνουν στην τουρκοκρατία. Η πόλη όμως συντίθεται από την αρμονική συνύπαρξη των παραδοσιακών πέτρινων κτισμάτων, των παλιών αρχοντικών, των πλακόστρωτων στενών, εκκλησιών & μοναστηριών που αφήνουν το αποτύπωμα τους στην περιοχή. Προσκύνημα στο σπίτι όπου έζησε τα νεανικά του χρόνια ο Άγιος Παΐσιος. Βόλτα στ' αρχοντικά Α. Κόνιτσας, όπως το πατρικό της Χάμκως, μητέρας του Αλή Πασά, της οικογένειας Σίσκου & Χουσεΐν Μπέη. Επιστροφή στα Γιάννενα.
Το βράδυ αναχώρηση για τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Κάστρου Ιτς-Καλέ, για την τελετή Αναστάσεως!

3η μέρα

Κυριακή του Πάσχα 16/04

Πρωινό και επίσκεψη στο νησάκι των Ιωαννίνων, με το σπίτι-μουσείο του Αλή Πασά, τα παραδοσιακά σπίτια & τα μαγαζάκια που μπορούμε να κάνουμε τις αγορές μας!
Συνεχίζουμε για το Πατροπαράδοτο γεύμα της Κυριακής του Πάσχα, με το σουβλιστό αρνί, με χορό και τραγούδι!

4η μέρα

Δευτέρα του Πάσχα 17/04

Πρωινό και αναχώρηση για το νέο συνοριακό φυλάκιο Μαυροματίου, περνώντας από Ηγουμενίτσα και Σαγιάδα. Άφιξη στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Τελωνειακός έλεγχος - διατυπώσεις. Σε μικρή απόσταση από τα Σύνορα βρισκόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο του Βουθρωτού. Επίσκεψη στην αρχαία πόλη που έχει ανακηρυχθεί από την Unesco, σε Μνηµείο Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς. Επόμενος σταθμός τα Ξαμίλια. Δίπλα, η μοναδική λιμνοθάλασσα!
Συνεχίζοντας προς τα παράλια του Ιονίου, απέναντι από την Κέρκυρα, φτάνουμε στους Αγίους Σαράντα, την πολύβουη παραθαλάσσια πόλη με το πλήθος των ξενοδοχείων αλλά και την ωραία παραλία με τον πεζόδρομο. Χρόνος για περίπατο, καφέ και προσκύνημα στον Άγιο Χαράλαμπο. Στη συνέχεια, άφιξη στην πόλη του Αργυροκάστρου. Η πόλη - προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας, έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914).
Το ιστορικό κέντρο του Αργυροκάστρου αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και μαζί με τα αναρίθμητα πέτρινα σπίτια συνθέτουν ένα “ψηφιδωτό”, απόδειξη της πλούσιας κληρονομιάς που άφησαν πίσω τους όσοι έμειναν στην περιοχή, στο πέρασμα των αιώνων. “Κρεμασμένη” από ένα βράχο, στις πλαγιές της Κοιλάδας του Δρίνου, η μοναδική αρχιτεκτονική του Αργυροκάστρου “δένει”αρμονικά με τον χώρο, σα να πρόκειται για φυσική συνέχεια του τοπίου! Eντυπωσιακός ο Ναός της Αναστάσεως(εγκαίνια τον Αύγουστο 2017).
Επιστροφή στα Γιάννενα με στάση για γεύμα (προαιρετικά), στη Δερβιτσάνη, ένα από τα χωριά της Δερόπολης.
Σε μικρή απόσταση από τα σύνορα περνάμε από το χωριό Βουλιαράτες (όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940 – 41).

5η μέρα

Τρίτη του Πάσχα 18/04

Μετά το πρωινό, επίσκεψη στο κάστρο, αξιοθέατο μεγάλης ιστορικής σημασίας!
Στη συνέχεια, επίσκεψη στο µουσείο κέρινων οµοιωµάτων Π. Βρέλλη, το μεγαλύτερο µουσείο κέρινων οµοιωµάτων στην Ελλάδα αλλά και ένα από τα µεγαλύτερα στον κόσµο, που «µιλάνε» για την ιστορία της Ηπείρου.
Αναχώρηση νωρίς το απόγευμα μέσω γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου και με τις απαραίτητες στάσεις - άφιξη στην Αθήνα το βραδάκι.

Περιλαμβάνονται:
-Όλες οι μεταφορές μας με πούλμαν -Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης -4 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 3*, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. -Πρωινό σε μπουφέ -1 δείπνο -Πασχαλινό γεύμα


Πληροφορίες & Κρατήσεις στο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Club

+30 6943 089 206

Αμφιλοχία - Γιάννενα - Λίμνη Παμβώτιδα - Άγιοι Σαράντα - Αργυρόκαστρο - Κόνιτσα  -  Eπικοινωνία club


Επικοινώνησε μαζί μας

Τηλέφωνο: +30 694 308 9206
Email: club@epikinoniaclub.gr

Επικοινωνία Club

© Copyright 2000  -  2023      All Rights Reserved    -    Επικοινωνία Club