Το ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ CLUB σας προσκαλεί σε μία συναρπαστική 3ήμερη
εκδρομή στην Ήπειρο

΄Παρασκευή 19/11 – Κυριακή 21/11

Ήπειρος -  Eπικοινωνία club

Πρόγραμμα εκδρομής

Αναχώρηση: 19/11
Ώρα αναχώρησης: 7:30

1η μέρα

Αθήνα - Μουσείο Βρέλλη - Γιάννενα 

Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:30, μέσω της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, Αμφιλοχίας & Άρτας φτάνουμε στα Γιάννενα. Επίσκεψη στο Μουσείο Βρέλλη με τα καταπληκτικά κέρινα ομοιώματα.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & δείπνο με παραδοσιακά εδέσματα.

2η μέρα

Κήποι - Μονοδένρι - Χαράδρα Βίκου - Νησί.

Πλούσιο μπουφέ - πρόγευμα και ξεκινάμε για τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκκορη και του Καλογήρου, τους Κήπους (ή Μπάγια) με τα περίφημα αρχοντικά, χτισμένα από τεχνίτες πέτρας. Επίσκεψη (εφ' όσον είναι εφικτό να ανοίξει) στο Λαογραφικό Μουσείο Τόλη (ιδιωτική συλλογή) δημιούργημα της αγάπης του για τον τόπο & τις παραδόσεις.
Επόμενη στάση στο γνωστό Μονοδένδρι. Από εκεί θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinnes 1997) από την εκκλησία Αγ. Παρασκευής. Περπατώντας στα πλακόστρωτα δρομάκια θα δούμε τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής, τα αρχοντικά, καθώς & το βιωματικό σχολείο. Επόμενος προορισμός η Λίμνη Παμβώτιδα. Από τον μώλο, θα περάσουμε απέναντι με τα βαρκάκια. Περίπατος στο γραφικό οικισμό και επίσκεψη στο σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά, καθώς και στον οντά με τις τρύπες των πυροβόλων που σκότωσαν τον Αλή Πασά.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η μέρα

Μέτσοβο (μέσω Εγνατίας οδού) - Αθήνα

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για το Μέτσοβο, μέσω της Εγνατίας οδού, που διατηρεί ακόμα γερά την αρχιτεκτονική και την παράδοση. Ξεκινώντας από την πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και την Πινακοθήκη Τοσίτσα.
Βόλτα στα μαγαζιά με τα ξυλόγλυπτα, τα υφαντά και τα παραδοσιακά προϊόντα. Επιστροφή μέσω Καλαμπάκας, Δομοκού.

Ήπειρος -  Eπικοινωνία club

Πληροφορίες & Κρατήσεις στο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Club

+30 6933 033 728

Επικοινώνησε μαζί μας

Τηλέφωνο: +30 6933 033 728
Email: club@epikinoniaclub.gr

© Copyright 2020   -  Επικοινωνία Club