Το ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ CLUB
σας προσκαλεί σε
Πολιτιστική 2ήμερη-εκδρομή στην Επίδαυρο

Σάββατο 20 - Κυριακή 21 Ιουλίου

Πλούτος -  Eπικοινωνία club

Ο χώρος της Επιδαύρου

Η Επίδαυρος είναι ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας στην ανατολική του πλευρά. Είναι κτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου σύμφωνα με την μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός, η λατρεία του οποίου ξεκίνησε εκεί για πρώτη φορά τον 6ο π.Χ. Αιώνα.
Το όνομα της οφείλει στον τρίτο κατά σειρά άρχοντά της, τον Επίδαυρο, γιό του Άργους και της Ευάδνης .
Σε μια χαράδρα, το 340 π.Χ. ο Αργείος αρχιτέκτονας Πολύκλειτος ο νεότερος, έκτισε σύμφωνα με τον Παυσανία το Θέατρο της Επιδαύρου, φημισμένο τόσο για την θαυμάσια ακουστική, όσο και για την εξαιρετική κατάσταση, στην οποία διατηρείται!

Πρόγραμμα εκδρομής

Αναχώρηση: 20/7
Ώρα αναχώρησης: 09:00

1η μέρα

Αθήνα - Επίδαυρος

Αναχώρηση στις 9.00 από το Σύνταγμα με πούλμαν.
• Μετά από 2 περίπου ώρες όμορφης διαδρομής και μια ενδιάμεση στάση για καφέ, φθάνουμε στην Επίδαυρο . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
• Συνάντηση για γεύμα στις 13.30, σε παραδοσιακό ταβερνάκι της περιοχής και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, μπάνιο στην παραλία ή στην πισίνα
Απογευματινές βόλτες, βουτιές, καφές και μυρωδιά από Επίδαυρο…

Στις 20.30 επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου για να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη / από το ΚΘΒΕ (Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος) σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Σχεδόν 2.500 χρόνια μετά, ο Αριστοφανικός προβληματισμός παραμένει επίκαιρος. Ο Γιάννης Κακλέας σημειώνει: "Ο ποιητής, με τον δικό του, μοναδικά σατυρικό τρόπο, μας δείχνει ένα δρόμο διαχείρισης των υλικών αγαθών, πάντα όμως με γνώμονα το συμφέρον της Πόλης. Μιας Πόλης με δίκαιους, έντιμους, ενάρετους πολίτες. Ουτοπική σκέψη; Ίσως. Αλλά, ο Αριστοφάνης διατηρεί το δικαίωμα να ονειρεύεται!".
Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: "Χωρίς κοινωνική συνοχή & αλληλεγγύη, χωρίς αυτογνωσία & κοινωνική συνείδηση, πώς μπορεί να υπηρετηθεί το κοινό καλό;"
Στη σύγχρονη κοινωνία, όπου το χρήμα αποτελεί πλέον το θεμέλιο του συστήματος αξιών, η παράσταση επικεντρώνεται στο ότι στο τέλος του έργου, ο Θεός Πλούτος εγκαθίσταται στο ίδιο το κράτος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους πολίτες, από τη στιγμή που όλα τα αναγκαία αγαθά είναι δημόσια, να αναζητήσουν τον πραγματικό πλούτο στις ιδέες & στις αξίες που ίσως έχουν ξεχάσει...

2η μέρα

Ελεύθερο   πρόγραμμα

Ελεύθερο    πρόγραμμα - Επιστροφή
Επιστρέφουμε στην Αθήνα περίπου 21.00 ανανεωμένοι και ξεκούραστοι με την ψυχή γεμάτη εικόνες, ζεστασιά, γνώσεις & φως!

Πληροφορίες & Κρατήσεις στο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Club
Τηλ. 694 308 9206Επικοινώνησε μαζί μας

Τηλέφωνο: +30 694 308 9206
Email: club@epikinoniaclub.gr

© Copyright 2000  -  2024      All Rights Reserved    -    Επικοινωνία Club