Δίκτυο υπηρεσιών ανθρωπίνων σχέσεων


Επικοινωνία ClubS ε μοναχικούς καιρούς που όλα οδηγούν στην αποξένωση, εμείς αντιτάσσουμε την ανθρώπινη επικοινωνία & επαφή!

O πλα μας η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, το χιούμορ, ο διάλογος, ο πολιτισμός & η καλλιτεχνική δημιουργία!

S κοπός να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι μέσα από μια ποιοτικά διαφορετική καθημερινότητα!Μοναξιά μου όλα, μοναξιά μου τίποτα...

Της Μάρθας Καϊτανίδη για τα "ΝΕΑ"Μοναχικοί άνθρωποι που διψούν για ζωή γεμίζουν το κλαμπ της επικοινωνίας

«Έχω φίλους και κοινωνική ζωή. Ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια αφιερώθηκα στην καριέρα μου. Οι ρυθμοί της ζωής με συνεπήραν. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως όλοι οι φίλοι μου είχαν πάρει στροφή πιο γρήγορα από μένα και πλέον δεν ήμασταν στην ίδια κατάσταση. Το βράδυ εκείνοι θέλουν να αφιερώσουν χρόνο στις συζύγους τους… και εγώ δεν έχω τι να κάνω».

Ο κ. Νίκος Βλαχόπουλος, σύμβουλος επιχειρήσεων, παραδέχεται πως η δουλειά ‘έκλεψε’ χρόνο από τη ζωή του. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν παντρεύτηκε. «Η θλίψη ωστόσο δε χωράει στη ζωή μου. Ούτε μετανιώνω για ό,τι έκανα καθώς στα 45 μου χρόνια έχω πραγματικά επιτύχει πολλά. Αντιθέτως αυτό που αναζητούσα ήταν η παρέα ανθρώπων με τους οποίους μοιράζομαι τα ίδια ενδιαφέροντα, βιώματα και ανάγκες» τονίζει. Τελικά, ο κ. Βλαχόπουλος βρήκε τη συντροφιά που του έλειπε στα πρόσωπα των μελών του κλαμπ επικοινωνία. Τα μέλη συναντιούνται σε νύχτες τραγουδιού, χορού και θεάτρου ενώ συχνά πυκνά πηγαίνουν ολιγοήμερες διακοπές.

«Δεν είμαστε μίζεροι». «ΤΑ ΝΕΑ» βρέθηκαν σε μια από τις συγκεντρώσεις που οργάνωσε το κλαμπ σε εστιατόριο – μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Γυναίκες και άντρες ηλικίας από 30 έως 65 ετών, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι φλυαρούσαν κατά ομάδες. Τα αστεία που αντάλλασαν μεταξύ τους, τα γέλια και τα χαμόγελα που κυριαρχούσαν στο χώρο δεν άφηναν καμία αμφιβολία πως πρόκειται για ανθρώπους με όρεξη για ζωή και διασκέδαση. «Δεν ερχόμαστε εδώ γιατί είμαστε μίζερο, αλλά επειδή ‘διψάμε’ για ζωή. Απλώς για να περνάς πραγματικά καλά και να εξελίσσεσαι ως προσωπικότητα πρέπει να συναναστρέφεσαι ανθρώπους που λειτουργούν ως ‘καθρέφτης’ του εαυτού σου» υπογραμμίζει η δικηγόρος Διεθνούς Δικαίου και μέλος του κλαμπ, κ. Ιωάννα Αργυροπούλου.

Η ελπίδα πως στο κλαμπ υπάρχει η πιθανότητα να συναντήσουν το … έτερον ήμισυ μένει ζωντανή, όπως όμως οι ίδιοι τονίζουν δεν αποτελεί αυτοσκοπό. «Τόσο για μένα όσο και για πολλούς μοναχικούς ανθρώπους, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το καλοκαίρι είναι δύσκολες περίοδοι. Είναι ευτύχημα αν το τηλέφωνο χτυπήσει μια φορά μέσα στην εβδομάδα. Κάποιοι επιλέγουν να περάσουν χρόνο με συγγενείς, συνήθως όμως πρόκειται για βαρετές βραδιές. Εγώ επιλέγω να μείνω μόνος. Το ίδιο κάνω και όταν με καλέσει μια παρέα να βγούμε έξω και εγώ συμπληρώνω μόνο τον αριθμό…» λέει ο κ. Γιώργος Κουντούρης, απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού.

«Νιώθω γεμάτος». Και συνεχίζει: «Πριν από τρεις μήνες πήρα ‘των ομματιών μου’ και επισκέφτηκα το κλαμπ. Από τότε νιώθω γεμάτος. Τα μέλη είναι πολλά και υπάρχει η πιθανότητα να γνωρίσω μια κυρία με την οποία ενδεχομένως να ταιριάζω.

Οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής έχουν κουράσει τους ανθρώπους με αποτέλεσμα να είναι πιο ‘κουμπωμένοι’ σε σχέση με το παρελθόν, τονίζουν οι ειδικοί. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε έναν χρόνο τα μέλη του Κλαμπ Επικοινωνία διπλασιάστηκαν – τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν ξεπερνούσαν τα 400 ενώ φέτος έφτασαν τα 1000. «Παλαιότερα οι άνθρωποι ήταν πιο ανοιχτοί. Τώρα εκείνος που θα πιάσει κουβέντα σε αγνώστους θα χαρακτηριστεί στην καλύτερη περίπτωση αφελής. Επιπλέον είναι τόσο κουρασμένοι που συχνά τους ακούς να μονολογούν πως δεν έχουν όρεξη ούτε να κάνουν νέους φίλους, ούτε να βρουν σύντροφο παρόλο που το έχουν ανάγκη. Είναι καλό λοιπόν που αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν ένα βήμα προς τα έξω, στα πλαίσια όμως ενός προστατευμένου περιβάλλοντος, γιατί έτσι αισθάνονται ασφαλείς και συμπεριφέρονται ελεύθερα» λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Θάλεια Μπαλτά, σύμβουλος – ψυχολόγος.

Προϋπόθεση η καλή διάθεση!

Η ιδρύτρια του κλαμπ, κ. Τόνια Γερακάρη, έχει θέση ως βασική προϋπόθεση για να γίνει κανείς μέλος στο κλαμπ να έχει καλή διάθεση και θετική … ενέργεια. «Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Στη μια όχθη βρίσκονται αυτοί που επιλέγουν να αρπάξουν τη ζωή από τα μαλλιά και στην άλλη εκείνοι που κλείνονται στο ΄καβούκι΄ τους παρακολουθώντας τη ζωή των άλλων. Όσοι έρχονται στην παρέα μας ανήκουν στην πρώτη κατηγορία» επισημαίνει.

Μάλιστα, όπως η ίδια τονίζει, παρ’ όλο που στόχος της δεν είναι να δημιουργήσει ένα χώρο συνοικεσίων, στα 3 χρόνια λειτουργίας του κλαμπ έχουν προκύψει αρκετές συντροφικές σχέσεις: «Το κλειδί της επιτυχίας είναι πως πριν γίνει κάποιος μέλος συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο ενώ γίνεται και μια πρώτη γνωριμία υπό τη μορφή συνέντευξης» υπογραμμίζει.
To Club στα Media


ΤΑ ΝΕΑ

της Μάρθας Kαϊτανiδη

«Έχω φίλους και κοινωνική ζωή. Ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια αφιερώθηκα στην καριέρα μου. Οι ρυθμοί της ζωής με συνεπήραν. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως όλοι οι φίλοι μου...»

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

in2life.gr

της Έλενα Μπούλια

Η έλλειψη κοινωνικών σχέσεων όχι μόνο προκαλεί δυστυχία αλλά μπορεί να βλάψει την σωματική και νοητική υγεία κάποιου, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο... 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

espressonews.gr

της Ανθής Βούλγαρη

«Έπειτα από τριάντα χρόνια γάμου, χώρισα. Δεν ήθελα τίποτα που να μου θυμίζει τα παλιά. Εδώ κατάφερα να γυρίσω σελίδα»...


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

e-psychology.gr

Σχόλια στο site

Τώρα τελευταία βλέπω να διαφημίζεται ολοένα και περισσότερο το Επικοινωνία Club , το οποίο λέγεται ότι έχει σαν σκοπό τη δημιουργία γνωριμιών...

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Της Έλενας Καρανάτση

«Να σου συστήσω τον Γιώργο, Γιώργο, από εδώ η Δέσποινα. Δέσποινα, αυτός είναι ο Χρήστος»... Κόσμος μπαινοβγαίνει στο παραλιακό μπαρ και οι συστάσεις ...

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Όλοι μαζί μια παρέα

Τετάρτη βράδυ στο «στέκι» της Αγ. Παρασκευής έδωσαν ραντεβού 30 άνθρωποι που «κλείδωσαν» τη μοναξιά τους στο σπίτι. Ανδρες και γυναίκες, μέλη του “ΕπικοινωνίαClub” ...

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟSHARE THIS PAGE!