Δίκτυο υπηρεσιών ανθρωπίνων σχέσεων


Το ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ CLUB σας προσκαλεί για τετραήμερη γιορτινή εκδρομή σε Καστοριά - Πρέσπες - Νυμφαίο

Κυριακή 23/12 – Πέμπτη 26/124ήμερο στην μαγευτική Καστοριά - Πρέσπες - Νυμφαίο - Eπικοινωνία club

Πρόγραμμα εκδρομής


Αναχώρηση: 23/12
Ώρα αναχώρησης: 06:45
1η μέρα: Αθήνα - Σιάτιστα - Καστοριά
Αναχώρηση από Αθήνα για τη Σιάτιστα, με τα πολλά αρχοντικά, επιβλητική και αγέρωχη, χτισμένη σε υψόμετρο 900μ. Επίσκεψη στην Αγία Παρασκευή του 1677 με το επίχρυσο ξυλόγλυπτο τέμπλο και τις υπέροχες αγιογραφίες. Στη συνέχεια ξενάγηση σε ένα από τα αρχοντικά. Φθάνουμε στην Καστοριά, την πόλη των γουναράδων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

2η μέρα: «Σπηλιά του Δράκου» - Δισπηλιό - Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων - Νέο Ενυδρείο.
Πρωινό και αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό χώρο Δισπηλιού και το Οικομουσείο, όπου θα θαυμάσουμε τον 7.000 ετών λιμναίο οικισμό (προαιρετικά). Θα μας δοθεί η δυνατότητα να επισκεφθούμε το σπήλαιο που πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του -παρότι έχει ανακαλυφθεί από το 1940-, τη «Σπηλιά του Δράκου». Δίπλα μας η Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας. Περιήγηση στην πόλη με τα αρχοντικά, τις Βυζαντινές εκκλησίες, την πανέμορφη λίμνη και την περιοχή Ντολτσό. Αμέσως μετα επίσκεψη στο πρόσφατο απόκτημα της πόλης, το Νέο Ενυδρείο γλυκού νερού και το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στο Μαυροχώρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

3η μέρα: Μικρή & Μεγάλη Πρέσπα
Πρωινό και αναχώρηση για τα βόρεια φυσικά σύνορα της χώρας μας, τις λίμνες Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα. Στον Εθνικό Δρυμό των Πρεσπών με την πλούσια πανίδα και χλωρίδα υπάρχει η μεγαλύτερη αποικία αναπαραγωγής αργυροπελεκάνων και ροδοπελεκάνων. Μετάβαση στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, μέσα στη Μικρή Πρέσπα. Η εκδρομή στην περιοχή περιλαμβάνει στάσεις στον Άγιο Γερμανό και στο χωριό Ψαράδες, όπου θα γευματίσουμε σε παραδοσιακό ταβερνάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

4η μέρα: Καστοριά - Νυμφαίο - «Αρκτούρος» - Κέντρο ενημέρωσης Αρκούδας - Αθήνα Πρωινό και αναχώρηση για το παραδοσιακό και ιστορικό Νυμφαίο (καιρού επιτρέποντος), ένα διατηρητέο οικισμό στον ορεινό όγκο Βίτσι. Εκεί βρίσκεται και ο «Αρκτούρος», το Ευρωπαϊκό κέντρο προστασίας της καφέ αρκούδας, μια μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992. Επίσκεψη στο Κέντρο Ενημέρωσης του «Αρκτούρου». Ελεύθερος χρόνος για καφέ. Αναχώρηση για Αθήνα μέσω Καλαμπάκας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ:
✓Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
✓Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* δίπλα στη λίμνη
✓Ημιδιατροφή καθημερινά
✓Ρεβεγιόν στις 24/12 με ζωντανή μουσική
✓Αρχηγός/συνοδός
✓Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Ο ειδικός φόρος διαμονής.

4ήμερο στην μαγευτική Καστοριά - Πρέσπες - Νυμφαίο - Eπικοινωνία club

Πληροφορίες & Κρατήσεις στο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Club

 +30 6933 033 728