Πρόγραμμα Επιδαύρου

Η Επίδαυρος είναι ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας στην ανατολική του πλευρά. Είναι κτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου σύμφωνα με την μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός, η λατρεία του οποίου ξεκίνησε εκεί για πρώτη φορά τον 6ο π.Χ. αιώνα.
Το όνομα της οφείλει στον τρίτο κατά σειρά άρχοντά της, τον Επίδαυρο, γιό του Άργους και της Ευάδνης.
Σε μια χαράδρα, το 340π.Χ., ο Αργείος αρχιτέκτονας Πολύκλειτος ο Νεότερος έκτισε σύμφωνα με τον Παυσανία το Θέατρο της Επιδαύρου, φημισμένο τόσο για την θαυμάσια ακουστική του, όσο και για την εξαιρετική κατάσταση που διατηρείται !ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Σάββατο 25/7 αναχώρηση στις 9.00 από το Σύνταγμα με πούλμαν.

Μετά από περίπου δύο ώρες διαδρομής και με μια ενδιάμεση στάση για καφέ, φθάνουμε στην Επίδαυρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Συνάντηση για γεύμα στις 13.30, σε παραδοσιακό ταβερνάκι της περιοχής και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, μπάνιο στην παραλία ή στην πισίνα Απογευματινές βόλτες, βουτιές, καφές και μυρωδιά από Επίδαυρο…

Στις 20.30 επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν με προορισμό το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου για να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου /Φεστιβάλ Αθηνών 2020, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, με την Λυδία Κονιόρδου, τον Γιάννο Περλέγκα, τον Αλμπέρτο Φάις και άλλους γνωστούς ηθοποιούς.

Η παράσταση προτείνει μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης, αναζητώντας μια θεμελιώδη απλότητα, που θα αναδείξει τις αδιάκοπες εσωτερικές δονήσεις του αρχαίου Ελληνικού δράματος. Bασίζεται σε ιστορικά γεγονότα,καταγράφει την ήττα της περσικής αλλαζονείας & το θρίαμβο του Ελληνικού πνεύματος, υιοθετώντας μια ξεχωριστή αφηγηματική φόρμα.

Επίδαυρος - Eπικοινωνία club

Κυριακή 26/7 * ε λ ε ύ θ ε ρ ο πρόγραμμα

Επιστρέφουμε στην Αθήνα περίπου 21.00 ανανεωμένοι και ξεκούραστοι με την ψυχή γεμάτη εικόνες, ζεστασιά, γνώσεις & φως!

Εβδομαδιαίες Εκδηλώσεις

Μονεμβασιά

Επιστροφή στη φύση
Νιώσε τον παλμό της φύσης και άκου τον ψίθυρο
του ανέμου.


Kolonaki, Athina, Greece 

Νυχτερινή απόλαυση
Μια καλή παρέα και ένα ποτήρι γλυκό κρασί είναι ότι ακριβώς χρειάζεσαι για να αφεθείς στη μέθη και τη γοητεία της νυχτερινής Αθήνας.


Monastiraki, Athina, Greece

Άρωμα Ελλάδας
Ταξίδι στον κόσμο των Μεσογειακών γεύσεων!

Επικοινώνησε μαζί μας

Τηλέφωνο: +30 6933 033 728
Email: club@epikinoniaclub.gr