Εκδρομή στη Γλυκή Θεσπρωτίας και στις πηγές του Αχέροντα...

Οδοιπορικό στους μύθους του Αχέροντα...

Εναλλακτικό 2ήμερο

(25-26/11/2023)

Το χωριό Γλυκή βρίσκεται κάτω από τα χωριά του Σουλίου, στην έξοδο των στενών του Αχέροντα που είναι και το φυσικό σύνορο των νομών Θεσπρωτίας και Πρεβέζης. Ο Αχέροντας έχει χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερου κάλλους.
Τα Στενά, οι εκβολές του ποταμού αλλά και η ευρύτερη περιοχή ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων περιοχών (Natura 2000). Οι πηγές του ποταμού, το φαράγγι, ο μύθος, η ιστορία και η άγρια ομορφιά της φύσης, συνθέτουν ένα μοναδικό και αξέχαστο προορισμό για περιηγητές και φυσιολάτρες!

Η Γλυκή προσφέρεται για διακοπές, καθώς διαθέτει άνετα νεόκτιστα ξενοδοχεία, οργανωμένες μονάδες εναλλακτικού τουρισμού τα οποία διοργανώνουν υπαίθριες δραστηριότητες όπως ράφτινγκ, ιππασία, πεζοπορίες και διάσχιση του φαραγγιού. Δραστηριότητες(προαιρετικά)


• Ράφτινγκ: Η διαδρομή ενδείκνυται και για αρχάριους και είναι συνδεδεμένη με μύθους και παραδόσεις που σχετίζονται με την πομπή τον ψυχών στον Άδη.
Εναλλακτικά, μπορεί κάποιος να δοκιμάσει το καγιάκ και το river trekking.
• Ιππασία: Υπάρχει οργανωμένη φάρμα με πολλά άλογα, και γίνεται ιππασία μεσ’τη φύση και με πολλά περάσματα στο ποτάμι.
• Πεζοπορία. Η πιο δημοφιλής και προσβάσιμη είναι η διαδρομή Σούλι-«Σκάλα Τζαβέλαινας» – Γλυκή, διάρκειας περίπου 3 ωρών. Θεωρείται σχετικά εύκολη διαδρομή και την προτείνουν οι φυσιολατρικοί και ορειβατικοί σύλλογοι. Ωστόσο, κάποιοι προτιμούν την περιήγηση στις πηγές.

Διήμερο πρόγραμμα

Μια διανυκτέρευση με πρωινό σε ξενοδοχείο της περιοχής και ένα γεύμα σε παραδοσιακό μεζεδοπωλείο στο χωριό Γλυκή. Εκδρομή στην Πάργα, βαρκάδα στις εκβολές του ποταμού στην Αμμουδιά (20 λεπτά από την Πάργα).

Προαιρετικό πρόγραμμα με:
◦ πεζοπορία
◦ ράφτινγκ
◦ ιππασία
◦ εναέριο πέρασμα (flying fox)
◦ εναέρια γέφυρα

Πληροφορίες και Κρατήσεις στο : Επικοινωνία CLUB
e-mail : epikinoniagroup@yahoo.gr // Μ: 6943089206

Επικοινώνησε μαζί μας

Τηλέφωνο: +30 6933 033 728
Email: club@epikinoniaclub.gr